Geen producten
mw010
De Guajillo peper is een belangrijk ingrediënt in adobo, mole, chorizo en in barbecue sauzen die je niet mag missen in uw keuken.
Dit product is niet meer op voorraad
Waarschuwing: laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
Met het kopen van dit product kun je 6 Mex Miles sparen. Je winkelwagen heeft dan een totaal van 6 Mex Miles dat omgezet kan worden in een korting van € 0,06.
Gedroogde Guajillos:
Guajillos zijn een van de meest voorkomende rassen geteeld in Mexico vandaag de dag. Ze zijn vier tot zes centimeter lang, Guajillos zijn de gedroogde versie van de Chilaca peper. Ze hebben dunne vlees, glanzende, diepe roodbruine kleur. Guajillos hebben een zoete warme smaak. De Guajillo, uitgesproken Gwah-HEE-yoh, betekent "kleine kalebas" door het ratelende geluid van de zaden in de gedroogde peulen.
Gedroogde Guajillos bevatten de vitaminen A, C, B-vitaminen en significante hoeveelheden ijzer, thiamine, niacine, magnesium en riboflavine. Chiles zijn cholesterol-vrij, verzadigde vetten, weinig calorieën, weinig natrium en veel vezels. Ze geven een geelachtige kleur aan levensmiddelen en worden gebruikt in sauzen, kruiderijen en als kleurstof.
Ze zijn populair in de Mexicaanse keuken deze chili wordt voornamelijk geteeld in Midden-en Noord-Mexico. In de staten van Durango, Aguascalientes en San Luis Potos. Door hun tintelen in de mond worden de Guajillo pepers soms "travieso" genoemd wat betekent ondeugend.