La Costeña - Tomatillos 790g

mw220

La Costeña Tomatillos het belangrijkste ingrediënt voor Mexicaanse gerechtenen sauzen. 

Meer details

Met het kopen van dit product kun je 4 Mex Miles sparen. Je winkelwagen heeft dan een totaal van 4 Mex Miles dat omgezet kan worden in een korting van € 0,04.


Meer informatie

Tomatillo is nauw verwant aan de Kaapse kruisbes en lampionplant. De tomatillo wordt omvat door een oneetbaar, papierachtige schil. Als de vrucht rijpt, vult het deze schil en zorgt ervoor dat hij barst. De schil wordt bruin en dor. In rijpe vorm kan deze vrucht verschillende kleuren hebben waaronder geel, rood, groen, of zelfs paars. In de winkel zie je alleen de groene. De vrucht is stevig en lekker fris van smaak. De tomaten smaak is veel minder aanwezig dan bij de tomaat zoals wij die kennen. Tomatillos zijn ideaal voor sauzen. 

In de meeste recepten worden Tomatillos gebruikt in groene sausen. Samen met ui en knoflook worden de fijngesneden tomatillos gebakken tot ze zacht zijn. Daarna worden er vaak chilli’s tomaten of andere vochthoudende ingrediënten aan toegevoegd. Ook in salsa’s mogen fijngesneden tomatillas niet ontbreken. Tomatillos zijn het belangrijkste ingrediënt in verse en gekookte Mexicaanse en Midden-Amerikaanse groene sauzen. 

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

21 andere producten in dezelfde categorie: