Oaxaca kaas/ quesillo (bevroren) 250 gr

Kaas gemaakt volgens Oaxaca stijl/traditie

Meer details

Met het kopen van dit product kun je 6 Mex Miles sparen. Je winkelwagen heeft dan een totaal van 6 Mex Miles dat omgezet kan worden in een korting van € 0,06.


Meer informatie

Queso Oaxaca is een witte, halfharde kaas uit Mexico, vergelijkbaar met de Monterey Jack, echter deze kaas lijkt meer op een mozzarella "smaak" kaas.. Hij is vernoemd naar de staat Oaxaca in het zuiden van Mexico, waar het voor het eerst werd gemaakt.

Het proces om de kaas te vervaardigen komt oorspronkelijk uit Italië. Het is dezelfde procedure die werd gebruikt om mozarella te produceren. Het is door Dominicaanse monniken naar Mexico gebracht die zich in de staat Oaxaca vestigden. Echter was hier geen geitenmelk beschikbaar en werd er geexperimenteerd met behulp van de melk van een koe. Daarom is deze kaas soort ook verkrijgbaar in diverse verschillende soorten en smaken.

Deze kaas is bekend als quesillo Oaxaca of draad kaas omdat hij de vorm van een bal heeft. Gevormd als steen omdat hij op deze manier beter in plakken te snijden valt. Deze kaas is eigenlijk Asadero genoemd of queso quesadilla.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

21 andere producten in dezelfde categorie: