Pinata

Pinata (piñata), het bekende felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-mâché, die traditioneel gevuld is met zoetigheden, vruchten en cadeaus. Leuk om als extra te bestellen.

Een pinata wordt gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. De pinata wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna hij wordt opgehangen. De kinderen mogen er geblinddoekt tegenaan slaan zodat er wanneer hij breekt, een stortvloed van snoepjes, confetti e.d. over de kinderen heen valt. Meestal mag dan degene die de piñata kapot heeft geslagen de anderen op deze snoepjes trakteren. Pinata's gevuld met kleine cadeautjes worden vaak aan het eind van het feest gebruikt. Als de pinata kapot wordt geslagen, heeft iedereen dan meteen een leuk aandenken aan het feest.

De pinata is niet erg sterk. Hij bestaat vaak uit stro, papier-mâché of klei. Vroeger had een pinata meestal de vorm van een dier (vaak een ezel) of mens.De traditionele Mexicaanse pinata is een zevenpuntige ster, waar elke punt voor een van de zeven hoofdzonden staat.

De Mexicaansewinkel kan diverse soorten, afmetingen en kleuren speciaal maken op uw verzoek vervaardigen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om te bestellen.

PINATA 

Er zijn 2 producten
Toont 1 - 2 van de 2 items
Toont 1 - 2 van de 2 items