Verse geteelde Jalapeño peppers 500 gr Bekijk groter

Verse geteelde Jalapeño peppers 500 gr

De jalapeno peper wordt veel gebruikt om Salsa verde te maken. De sterkte van de smaak wordt geklassificeerd als medium.

Meer details

Met het kopen van dit product kun je 4 Mex Miles sparen. Je winkelwagen heeft dan een totaal van 4 Mex Miles dat omgezet kan worden in een korting van € 0,04.


Meer informatie

De Jalapeño is vernoemd naar de Mexicaanse stad Xalapa in de staat Veracruz, waar zij van oudsher werd geproduceerd. In Mexico is zo'n 160 vierkante kilometer bestemd voor de teelt van Jalapeños met name in het stroomgebied van de Papaloapan in het noorden van Veracruz en in het Delicias gebied in de staat Chihuahua. Jalapeños worden ook gekweekt op kleinere schaal in Jalisco, Nayarit, Sonora, Sinaloa en Chiapas.

De Jalapeño in Mexico ook Huachinango of Chile Gordo genoemd, heeft een zoete aroma en wordt vooral veel gebruikt op Nachos, Armadillos en Jalapeño Poppers. In de rest van de wereld word de Jalapeño gebruikt op pizza's.

Consumptie:
Jalapeño pepers kunnen rauw worden gegeten, gerookt, gestoomd, gebakken of gekookt. Ze zijn ook  heerlijk als toevoeging in soepen, stoofschotels, dips en andere gerechten. 

Tip! wilt u eens iets speciaals voor de lunch ooit van Jalapeño poppers gehoord? Volg de instucties in de film. Doe eens gek en probeer het je weet niet wat je mist:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...