Tortilla Factory

Ons Mexicaans maïsmeel wordt gemaakt van biologische geteelde maïs (NON-GMO) en heeft het Nixtamalization proces ondergaan zoals de Maya's en Azteken het duizenden jaren hebben uitgevonden. In dat proces wordt de maïs geweekt en gekookt in een alkalisch middel (meestal leemwater) zodat de kiemen en het harde buitenste gedeelte van de maiskorrels worden verwijderd. Meestal wordt de maïsolie afgebroken door een emulgator die de hechting van de maïs eiwitten aan elkaar vergemakkelijkt.

Genixtamaliseerd maïs heeft verschillende voordelen vergeleken met onbewerkt graan voor de voedselbereiding: het is gemakkelijker te bereiden, de voedingswaarde zijn erg hoog, de smaak en het aroma zijn erdoor verbeterd.

Maïs is een belangrijke basis voor het Mexicaans eten. Maïs tortilla's zijn zo belangrijk voor Mexicanen dat het belangrijkste voedings-middel is wat diep geworteld zit niet alleen in onze “ roots” maar ook in onze identiteit.

Toont 1 - 2 van de 2 items
Toont 1 - 2 van de 2 items